Veelgestelde vragen
-
Communicatiemediation helpt gescheiden ouders om beter met elkaar te communiceren, conflicten te verminderen en duidelijke afspraken te maken over de kinderen.
-
Als gesprekken met je ex-partner vaak uitmonden in ruzie, er misverstanden zijn over afspraken of je communicatie moeizaam verloopt, kan communicatiemediation helpen.
-
1-op-1 begeleiding richt zich op jouw persoonlijke communicatiestrategieën, terwijl communicatiemediation een gezamenlijk traject is waarin jullie samen werken aan betere communicatie.
-
Bij communicatiemediation begeleid ik twee mensen tegelijk en is er meer voorbereiding en gespreksbegeleiding nodig. Daarom ligt het tarief hoger dan bij individuele coaching.
-
Je kunt altijd zelf beginnen met 1-op-1 begeleiding om beter om te gaan met de communicatie en conflicten. Soms werkt dit zo goed dat de ander vanzelf openstaat voor mediation.
-
Ja, we kunnen samen kijken hoe we jouw ex-partner kunnen uitnodigen voor een vrijblijvend gesprek. Twijfelt hij of zij nog steeds? Dan kun je zelf al stappen zetten met 1-op-1 begeleiding.
-
Een sessie duurt 1 uur. Hoeveel sessies nodig zijn, hangt af van jullie situatie en doelen. Soms zijn drie sessies al voldoende, soms is een langer traject wenselijk.
-
Mediationsessies en 1-op-1 begeleiding vinden bij voorkeur face-to-face plaats op mijn vaste werklocatie in Uithoorn. Als dit niet uitkomt, kan ik ook een locatie dichter bij jou uitkiezen. Mocht een fysieke afspraak echt niet mogelijk zijn, dan bied ik ook online sessies aan. Deze zijn goedkoper – vraag naar de tarieven.
-
Dat kan altijd. Soms heb je even tijd nodig om nieuwe inzichten toe te passen, waarna je later weer een sessie boekt om verder te werken.
-
Vaak is er binnen een week plek voor een eerste sessie. Stuur me een bericht, dan kijken we samen naar een passend moment.
-
Mediation werkt het beste als beide partijen bereid zijn om naar elkaar te luisteren. Als het echt niet lukt, kijken we samen naar vervolgstappen, zoals individuele coaching of juridische hulp.
-
In sommige gevallen vergoeden werkgevers, rechtsbijstandsverzekeringen of gemeenten (deels) de kosten. Dit kun je zelf navragen bij de betreffende instantie.